Все повече информации сочат, че наставникът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино е големият фаворит на ръководството на Манчестър Юнайтед за това да стане новият мениджър на английския клуб. Смята се, че самият аржентински специалист иска да се завърне във Висшата лига още сега.

Сега „Daily Record посочва, че ръководството на Ман Юнайтед са били насърчени от намерението на аржентинеца да напусне „Парк де Пренс“, което ги е принудило да се откажат от търсенето на временен мениджър. Представителите на Почетино пък вече са говорили с клуба от „Олд Трафорд“ и са сподели задоволството му от това да поеме „червените дяволи“.

Това означава, че всичко вече зависи от шефовете на Пари Сен Жермен и от това дали те ще се съгласят да се разделят сега с Почетино, или ще проявят същата твърдост, каквато демонстрираха през изминалото лято, когато Даниел Леви се опита да върне специалиста в Тотнъм.

Ситуацията се улеснява от факта, че Зинедин Зидан, за когото се твърди, че е отказал на Манчестър Юнайтед, е готов да поеме парижани. „ESPN“ пише, че от ПСЖ са осъществили контакт със Зидан, който е без работа от лятото, когато напусна Реал Мадрид.

Според „Marca“ пък звездите на ПСЖ, които знаят за намеренията на ръководството, вече обсъждали помежду си в съблекалнята, че съвсем скоро техен треньор ще стане именно бившият френски национал.

От страна на ПСЖ все още няма коментар по темата „Почетино“. По принцип спортният директор на клуба Леонардо не се бави много в това отношение и бързо изразява публично позицията на ръководството. Така бе и в казуса с Тотнъм и Почетино, както и след офертите от страна на Реал Мадрид към Килиан Мбапе.