В отбора на Манчестър Юнайтед са уверени, че ще назначат Маурисио Почетино за свой следващ постоянен мениджър съвсем скоро, твърди „Manchester Evening News“. По-рано стана ясно, че „червените дяволи“ ще трябва да платят на Пари Сен Жермен около 10 милиона паунда като компенсация за Почетино, който иска да се присъедини веднага към Юнайтед.

От „Олд Трафорд“ вече са се споразумели с бившия си наставник Оле Гунар Солскяер да му бъдат платени 7,75 милиона паунда като компенсация за уволнението му, така че цената на смяната на мениджъра ще излезе малко по-малко от 18 милиона паунда.

Юнайтед все още не са направили официално запитване за Почетино, който пристига в Манчестър днес за предпоследния мач на ПСЖ от груповата фаза на Шампионската лига срещу Ман Сити в сряда. Той обаче е на първо място в списъка им с кандидати.

Желанието на самият Почетино пък е да премине в Юнайтед още по средата на сезона. Първоначално беше съобщено, че „червените дяволи“ искат да назначат временен мениджър за остатъка от кампанията, преди да бъде назначен постоянен такъв от лятото, но желанието на аржентинеца да застане начело още сега изглежда ще промени плановете на англичаните.

В същото време пък Зинедин Зидан, за когото се твърди, че вече е отказал на Юнайтед, е почти сигурният заместник на Почетино в ПСЖ.

След останалите имена, които се спрягат за „Олд Трафорд“ са това на мениджъра на Лестър Сити Брендън Роджърс и това на наставника на Аякс Ерик тен Хаг. Вече изглежда обаче малко вероятно някой от тях да реши да отиде в Манчестър, като особено Тен Хаг вече изрично заяви, че не смята да си тръгва от Амстердам.