Футболистът на ПСЖ - Килиан Мбапе, смята, че е редно да раздели приза за голмайстор на Лига 1 с Уисам Бен Йедер. След прекратяването на шампионата, двамата играчи се оказаха с по 18 попадения, но от Френската лига решиха да дадат наградата на Мбапе, защото той е реализирал всичките си голове от игра, а три от тези на нападателя на Монако са от дузпи. 

Getty Images
43 снимки

​Въпреки това, звездата на ПСЖ вярва, че е справедливо двамата да си поделят отличието и даде за пример Висшата лига, където миналата година Мохамед СалахМохамед Салах, Садио Мане и Пиер-Емерик Обамеянг си поделиха голмайсторския приз.

"Благодаря ви за всички съобщения. Мисля, че Уисам също заслужава награда, както направиха във Висшата лига през миналия сезон. Той трябва да бъде възнаграден за тази година", написа Мбапе в своя Twitter, а публикацията му завърши с хаштаг #UnTrophéePourWissam ("награда за Уисам"). 

Бен Йедер веднага отговори на Мбапе с: "Благодарят ти, братко! Поздравления за теб... Можем да е редуваме, ако искаш".

За Мбапе това е втора поредна награда за голмайстор на сезона, след като през миналата кампания  спечели с 33 гола от 29 мача, като изпревари с 11 попадения най-близкия си преследвач.