Неймар в момента е най-скъпият футболист в историята на футбола и е един от претендентите за Златната топка в близко бъдеще. А само преди няколко години е бил отхвърлен от... Локомотив Москва, защото бил твърде слабичък и изглеждал чуплив. 

Това разкри бившият президент на "железничарите" Николай Наумов в интервю за "Спорт-Експрес". Родният клуб на нападателя Сантос го предложил на руснаците и го пратил на тренировъчен лагер там. Това се случило през 2009 г., когато бразилецът бил само на 17 години. 

Но московчани предпочели да не плащат исканите за него 10 млн. долара, защото преценили, че техният юноша Алан Гатагов е по-добър. А сега едва ли някой по света е чувал за Гатагов, докато за Неймар бяха платени 222 млн. евро. 

"Първо не се убедихме за сделка, защото беше твърде млад. После не знаехме дали ще се адаптира в Русия. И не на последно място - беше слабичък, изглеждаше чуплив и дребен. Затова отрязахме Сантос за него."

"Искаха ни 10 млн. евро за подписа му, но преценихме, че не си заслужава да даваме такава сума за млад играч от друг континент. Пък и имахме Алан Гатагов в школата си, който не му отстъпваше по нищо", сподели Наумов.