Когато се казваш Радамел Фалкао и си рекордната покупка на отбор като Монако, от теб се очаква да го носиш на гърба си в тежки моменти. И 33-годишният колумбиец стори именно това в нелеката битка за оцеляване на "монегаските". 

Той се нагърби със задачата да изкове успеха в домакинството на прекия конкурент в битката на дъното Амиен и с гола си още в средата на първата част направи именно това. А в края младият руснак Александър Головин само оформи крайното 2:0, за да вдъхне малко живец у закъсалия гранд, който само преди две години стана шампион, а сега драпа със зъби и нокти да избегне изпадането. 

Така отборът от Княжеството сложи край на черната серия от седем мача без победа в точния момент. На практика Монако вече не е заплашен от директно изпадане, но ако иска да избегне и баража за място в елита с представител на Лига 2, ще трябва да вземе поне точка от последния си мач, който е навън с Ница. 

Мачът предложи предимно нервни отигравания заради огромния залог, който носеше със себе си. И затова в първите минути нямаше много опасни положения. Руслото, в което се развиваше битката, предвещаваше развръзката в нея да дойде от грешка или статично положение. 

И второто стана факт в 26-та минута. Тогава Александър Головин центрира от корнер, Фалкао се извиси над прекия си пазач и с глава отправи топката към вратата, вратарят подходи наивно и не успя да я избие и така "монегаските" откриха - 1:0. 

Малко преди почивката Амиен можеше да изравни. В 43-та минута Муса Конате беше близо до изравнителното попадение, но от изгодна позиция стреля крайно неточно. Така първата част приключи с гол аванс за домакините. 

Втората част не беше много по-различно. Отново нервните отигравания властваха по терена, като двата тима се дебнеха за грешки. И така дойде в 82-та минута в защитата на гостите, от която се възползва Джибрил Сидибе, за да пусне на скорост на нахлуващия мощно в полето на Амиен Александър Головин. Руснакът напредна и с хубав удар преодоля стража за 2:0. 

Така той сложи точка на спора, а Амиен все пак можеше да стигне до почетното попадение в продължението на мача, когато Серу Гираси стреля опасно от пряк свободен удар, но Диего Беналио изби влизащата до лявата му греда топка. 

След тази развръзка Монако събра 36 точки и може да диша далеч по-спокойно в битката на дъното. Амиен остана с 35 и е с две над Каен, който сега заема позицията за баража след края на сезона. Този тим беше попилян с 0:4 от Лион и затова изглежда все по-вероятно да играе във въпросния плейоф.