Сент Етиен победи като гост Монако с 3:2 в мач от 35-ия кръг в Лига 1. С четвъртия си пореден успех момчетата на Жан-Луи Гасе събраха 62 точки и изместиха от третото място Олимпик Лион, който със същия актив по-късно днес приема втория Лил, който има 68 точки.

Монако пък допусна шести последователен мач без успех в шампионата и остана на 17-ото място с 33 точки, на 3 точки над опасната зона.

Желсон Мартинс откри за домакините в 18-ата минута с удар по диагонала от малък ъгъл, след като беше изведен в добра позиция в дясно в пеналта от Жемерсон. В края на първото полувреме, обаче, титулярният вратар Даниел Субашич получи контузия и беше заменен принудително от Сейду Си.

Си нямаше късмет в 59-ата минута, когато след центриране на Реми Кабея от ляво Фод Байо опита да изчисти нескопосано и прати топката в собствената си врата. В 71-ата минута Кабея направи 2:1, но преди попадението имаше съмнения за засада на играч на "зелените", а девет минути по-късно той центрира от ляво и резервата Арно Норден с глава вкара за 3:1.

В добавеното време резервата Карлос Винисиус намали със засечка отблизо след пас по тревата от дясно на Мартинс, но за повече силите на домакините не стигнаха.