Двата сезона в Англия си остават най-голямото петно в иначе бляскавата кариера на Радамел Фалкао. След ужасяващите 24 месеца с екипите на Манчестър Юнайтед и Челси никой не вярваше, че колумбиецът разполага с нужните качества да играе на най-високо ниво. Е, оказа се, че подобни заключения са прибързани…

Лил сам се издъни, а Монако това и чакаше

Миналият сезон беляза възхода на головия хищник с прозвище „Ел Тигре”. Подпомогнат от удивителния талант на Килиан Мбапе, 31-годишният голаджия на Монако напомни за най-добрите си дни, когато бе считан за №1 сред централните нападатели на планетата.  Мнозина си мислеха, че след трансфера на Мбапе в Пари Сен Жермен, представянето на южноамериканеца ще пострада.

Жената, която опитоми Тигъра

Нищо подобно! Снощи при 4:0 над Лил ветеранът вкара поредните си два гола и вече има 11 в Лига 1 за сезон 2017/2018. Неговият голов рекорд всъщност е нещо, което френският футбол не си спомняше доста отдавна. За последните 40 сезона никой преди Фалкао не бе успявал да вкара 9 гола в откриващите 6 кръга от първенството. Още по-впечатляващото е, че своите 11 попадения той е постигнал тъкмо с 12 точни удара. Това прави ефективност от 92 процента.

Освен всичко друго в последните 26 мача, в които Фалкао е бил на терена за Монако, тимът е допуснал само 1 поражение.