Полузащитникът на Ливърпул Фабиньо призна, че преди да премине на ‚Анфийлд“ е имал възможност да облече фланелката на френския гранд Пари Сен Жермен.

Бразилецът подписа с Ливърпул през лятото за сумата от 44 млн. паунда и постепенно започва да се превръща в основна фигура за „мърсисайдци“.

Заради трудния старт на кариерата му на „Анфийлд“, Фабиньо на няколко пъти бе свързван със завръщане във Франция. Спекулациите пращаха бразилеца под наем в ПСЖ, но според самия него, в информациите не е имало никаква истина.

„Откакто дойдох в Ливърпул никога не съм мислил да ходя някъде другаде“, коментира Фабиньо.

„Знам, че много неща се изписаха във вестниците, но те не бяха верни. Забавното в случая е, че историята за наема в ПСЖ се появи точно преди нашия мач срещу тях в Шампионската лига“, продължи той.

„Вече преживях подобно нещо още когато бях във Франция преди мача за Купата на страната между Монако и ПСЖ. Странно съвпадение, нали?“

„Ако исках да подпиша с ПСЖ, то това щеше да бъде година по-рано. ПСЖ имаше много сериозен интерес. Разговарях много със спортния директор Антеро Енрике и лидерите на тима, но нещата не сработиха. Година по-късно не ги чаках и сметнах, че е време да напусна Франция“, каза още Фабиньо.