Носителят на Златната топка ще бъде обявен на 29 ноември на гала, която ще се проведе в Париж. И както се случва всяка година, анкетите и прогнозите набират сила с наближаването на церемонията.

Бензема, Левандовски, Жоржиньо, Меси, Канте... Всеки журналист или бивш играч има свой фаворит. Последните двама, които дадоха своето мнение по въпроса са Патрис Евра и Тиери Анри.

Говорейки пред Journal du Dimanche, бившият защитник на Манчестър Юнайтед фаворизира играчите на Челси (Жоржиньо и Канте) и отхвърли възможността Меси да вземе индивидуалния приз: „Според мен тази Златна топка е за Н'Голо Канте или Жоржиньо, те го заслужават! Не разбирам защо хората казват за Жоржиньо: „Той е просто халф . Да, но той спечели всичко, взе и дейно участие в тези триумфи“, каза бившият френски футболист.

„Според мен, ако Жоржиньо не спечели, би било несправедливост. Писна ми Златната топка да се дава на Меси. Какво реално спечели той миналата година? Копа Америка? А с Барселона, какво направи", попита риторично Евра.

От своя страна Анри даде своето мнение в подкрепа на Бензема.

„Нека си го кажем, надявам се, че ще бъде той, заради целия си принос. Левандовски трябваше да бъде избран през 2020 г. За жалост връчването на наградата бе отменено. Можем да споменем и името на Жоржиньо, защото той спечели всичко. Меси пък спечели Копа Америка", заяви легендата на Арсенал, който бе далеч по-дипломатичен от своя бивш съотборник.

Така бившият нападател на Барса се присъединява към вълната от „гласове“, които Бензема получи за своя изключителен сезон. Дидие Дешан, Зинедин Зидан, Фабио Канаваро и Роналдо са само част от списъка величия, които се обявиха за връчване на Златната топка на френския таран на Реал Мадрид.