Бившият мениджър на английския Арсенал Унай Емери даде обширно интервю за „France Football“, в което говори за времето си при „артилеристите“ и преди това във френския шампион ПСЖ.

"Спечелих Лига 1, четири домашни купи и два пъти Суперкупата. Целта обаче беше да спечелим Шампионската лига. В първия си сезон през 2017 изиграхме превъзходен първи мач срещу Барселона, но в ответния бяхме елиминирани, защото VAR не съществуваше по това време. Бяхме категорично победени заради съдийските решения. Следващият сезон срещу Реал Мадрид загубихме от отбор, който направи история, като спечели Шампионската лига три години поред. Но и тогава също имаше някои спорни съдийски решения", спомни са за времето в ПСЖ Емери.

По отношение на Арсенал обаче Емери заяви, че не смята, че е виновен за неуспехите на отбора под негово ръководство.

“В Арсенал някои от звездите на тима не показваха добро отношение към задълженията си и искаха да получават повече от това, което даваха. Този клуб се намираше в период на криза още от две години преди моето отиване там. Ние обаче успяхме да се съвземе и започнахме да градим наново. Стигнахме до финал в Лига Европа и завършихме на пето място във Висшата лига, на само точка зад Тотнъм. Почти се бяхме класирали и за Шампионската лига, но в края на сезона нещата не се получиха, тъй като взехме само една точка в последните си пет мача. Но като цяло това си беше добър сезон и имахме идея как да продължим да се развиваме. Но пък тогава останахме без четиримата си капитани - Лоран Косчелни, Петер Чех, Аарън Рамзи и Начо Монреал. Това бяха хората, които ни липсваха, за да останем на правилния път. С всички казано дотук ние се нуждаехме от време, за да успеем да осъществим промяната към един нов Арсенал. Това исках и аз”, заяви испанският специалист.

Емери наследи поста от легендата Арсен Венгер през лятото на 2018 година и бе освободен през ноември миналата година.