Пари Сен Жермен продължава победната си серия, след като се наложи с 2:0 над Олимпик Лион в мача от 6-ия кръг на Лига 1. Късметът тотално бе обърнал гръб на гостите, които си вкараха цели два автогола, оформяйки успеха на съперника си. Развръзката в двубоя дойде късно, като в 75-ата минута Марсело се разписа в собствената си врата за 1:0, а в 86-ата Жереми Морел стори същото за крайното 2:0. В 80-ата минута пък Единсон Кавани пропусна да реализира от дузпа. 

През първата част и двата тима не създадоха кой знае какви опасни положения. В 13-ата минута Тиаго Силва засече центриране на Неймар в наказателното поле, но топката мина встрани от вратата.

В 15-ата отновo Неймар можеше да запише много атрактивно попадение на сметката си. Бразилецът замалко да отбележи от корнер след остро центриране към първата греда. Лопеш обаче внимаваше и отрази удара.  

Единственият по-опасен удар към вратата на Алфонсо Ареола бе в 28-ата минута. Набил Фекир стреля отдалеч, но топката мина много над напречната греда.

В самия край на полувремето пак Неймар опита да прониже вратата на гостите. В 44-ата минута многомилионното ново попълнение на парижани стреля от границата на пеналтерията, но Лопеш блесна с добро спасяване, опазвайки мрежата си чиста.

Втората част започна с добра възможност за гостите. В 50-ата минута Фекир нахлу в наказателното поле и шутира по земя, но Ареола внимаваше и със страхотно спасяване запази равенството.

В 57-ата минута се откри пореден шанс пред Неймар. Бразилецът си спечели фаул и стреля от границата на наказателното поле. Топката летеше към левия ъгъл, но отново Лопеш показа добър рефлекс и спаси.

В 67-ата минута парижани за малко да допуснат изненадващо попадение във вратата си, като първоначално на Тиаго Силва му се наложи да изчисти удар на Мемфис Депай с глава от голлинията. Секунди след това пък Танги Ндомбеле се отличи със страхотен удар, който срещна напречната греда.  

Все пак ПСЖ стигна до заветното попадениe в 75-ата минута на срещата. Влезлият като резерва Джовани Ло Селсо се справи със защитника на гостите Кени Тете, а след това центрира към наказателното поле, където Единсон Кавани засече, а след това топката срещна и крака на Марсело и се търкулна в мрежата.  

В 78-ата минута парижани получиха дузпа след нарушение на Бенжамен Менди срещу Килиан Мбапе в наказателното поле. Отново Кавани застана зад топката, но този път опитът му да прониже вратата на Лопеш бе неуспешен, след като стражът на „хлапетата” спаси.

Късметът тотално не бе на страната на гостите, след като в 86-ата минута Жереми Морел прати топката в собствената с мрежа. Килиан Мбапе бе добре изведен зад защитата. Футболистът на парижани напредна в наказателното поле и стреля, но ударът му бе отразен от Лопеш. Отбилата се топка срещна тялото на Морел и влезе право във вратата на гостите. 

Така ПСЖ си запазва лидерската позиция с актив от 18 точки, докато Лион остава на петото място в първенството с 11 точки, допускайки първата си загуба за сезона.