Отборът на Страсбург спечели с 1:0 домакинството си на Ланс в първия мач от неделната програма на 30-ия кръг на френската Лига 1.

Край брега на Рейн всички по-интересно се случи след почивката. Ланс имаше първата възможност да открие резултата в 50-ата минута, но Дейвид Коща опропасти чудесно подаване на Пжемислав Франковски.

В 65-ата минута Франковски се превърна в грешник за гостите, след като игра с ръка в собственото си наказателно поле и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Людовик Ажурке, който не сбърка за 1:0 в полза на Страсбург.

Домакините получиха втора дузпа от съдията Франсоа Летешие само три минути по-късно заради нарушение на вратаря Жан-Луи Льока. Този път с изпълнението на 11-метровия удар се нагърби Кевин Гамейро, но френският национал стреля слабо в средата на вратата и Льока отрази удара му.

До края на мача не се случи нещо по-интересно и Страсбург запази преднината си. С добавените три точки тимът събра 51 и излезе на четвърта позиция в класирането. Ланс е на осмо място с 44 точки.