Бившият сенегалски футболист Ел Хаджи Диуф продължи задочната си словесна война с иконата на Ливърпул Стивън Джерард. Африканският техничар посочи доскорошния капитан на мърсисайдци като главната причина за провала на Марио Балотели на „Анфийлд“.

„Червените“ поеха риск преди 2 години, като привлякоха Супер Марио от Милан с идеята да замести преминалия в Барселона Луис Суарес. Италианецът обаче така и не можа да остави следа в Ливърпул, затова през миналия сезон бе върнат под наем при „росонерите“. И там нещата за него не се получиха, за да се стигне до съвсем скорошния свободен трансфер в Ница. Балотели съумя да блесне с 2 гола в откриващия си мач, като преди това обяви решението си да дойде в Ливърпул като „най-голямата грешка в кариерата си“.

В своята автобиография Стивън Джерард написа доста негативни твърдения за Балотели по време на престоя им заедно, а сегашният успех на италианеца даде повод на отколешния противник на англичанина – Ел Хаджи Диуф да се обади. „Още тогава казах на Балотели да не отива в Ливърпул. Този отбор не беше за него. Нещата нямаше как да се развият добре заради Стивън Джерард, който никога не е имал неговия талант и говореше само лоши неща за Балотели“, заяви Диуф в интервю пред „Л'Екип“.

„Джерард е завистлив човек, който не харесва мъжете с характер. Марио е добър човек, който си струва да слушаш. Той не е момче, което ще породи проблеми в съблекалнята. Много от нещата, които се пишат за него, са чиста измислица. Хората си разказват някакви приказки, но често тези истории са пълни с доста боклук“, убеден е Диуф.