Марио Балотели запуши устите на критиците си с дебюта за новия си отбор Ница. Той стартира като титуляр в битката с Марсилия и реализира две попадения за успеха с 3:2, а съотборниците му сътвориха пълен обрат срещу фаворита, за да се поздравят с трите точки в южняшкото дерби. 

А стартът за италианеца беше просто феноменален. Той се разписа след само пет минути игра за новия си отбор. Балотели беше точен от дузпа в 5-та минута, дадена за нарушение срещу Жан-Микаел Сери. Прецизният му удар се мушна в мрежата точно до гредата и резултатът беше открит. 

Но марсилци не чакаха дълго, за да изравнят резултата. Още в 14-та минута статуквото беше възстановено, след като Аарон Исак Лея изведе перфектно Флориан Товен зад защитата на Ница и той с мощен удар под напречната греда не остави никакви шансове на вратаря. 

При този резултат приключи първата част, а развръзката в битката беше оставена за последните 20 минути. И първи се радваха феновете на Марсилия, защото техният отбор сътвори пълен обрат в 70-та минута, когато точен от дузпа беше Бафетимби Гомис. 

Но Балотели и компания не бяха казали финалната си дума. В 78-та минута Рикардо Перейра центрира перфектно от фланга и намери Марио Балотели на 6-7 метра от голлинията. Италианецът с глава прониза мрежата на противника и изравни резултата, хвърляйки в екстаз феновете на отбора. 

А това не беше всичко в този вълнуващ мач. В 87-та минута обратът, този път в полза на Ница, беше пълен. Тогава Юнес Белханда намери Вилан Сиприан на около 25 метра пред вратата и той с мощен шут прониза вратата на Марсилия за 3:2 и всичко в този мач свърши с три точки за домакините. 

Така те излязоха на втора позиция с 10 точки, колкото има и лидерът Монако, но са с по-лоша голова разлика от "монегаските". Марсилия пък крета на дъното с 4 точки и бъдещето пред отбора не изглежда розово към този момент.