По-рано днес „Le Parisien“ съобщи, че уволнението на старши треньора на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино е неизбежно, като остава само двете страни да постигнат финансово споразумение за компенсацията, която трябва да получи аржентинеца.

Смята се, че уволнението на Почетино и неговия екип би струвало на ПСЖ 15 милиона евро, след като им остават 12 месеца от договорите им.

Идеалният избор за наследник на Почетино се смята, че би бил Зинедин Зидан, но бившият треньор на Реал Мадрид предпочита идеята да се опита да поеме националния отбор на Франция, след като селекционерът Дидие Дешан ще напусне поста след края на Световното първенство в Катар по-късно тази година.

БГНЕС
23 снимки

По тази причина парижани ще се насочат към мениджъра на Тотнъм Антонио Конте, за когото се твърди, че вече се е предложил на ПСЖ с договор за 2 години.

В същото време „Get French Football News“ твърди, че президентът на Тотнъм Даниел Леви и Маурисио Почетино продължава непрекъснато да са в контакт през последните месеци, като Леви се опитва да убеди аржентинеца да се върне начело на „шпорите“. Смята се, че Почетино е отворен към идеята да се завърне във Висшата лига, но към момента не е дал окончателен отговор на това дали е готов да поеме отново лондончани.

 50-годишният Почетино беше един от основните кандидати за нов мениджър на Манчестър Юнайтед, но „червените дяволи“ вече обявиха, че наставникът на Аякс Ерик тен Хаг ще поеме поста от Ралф Рангник през лятото.