Френският шампион Пари Сен Жермен ще уволни наставника си Маурисио Почетино още тази седмица, въпреки че тимът спечели титлата в Лига 1. Парижани триумфираха след домакинското равенство от 1:1 с Ланс в събота. Въпреки това Почетино и неговите играчи бяха подложени на сериозни критики след отпадането им от Шампионската лига на 1/8-финалите от Реал Мадрид.

Бившият мениджър на Тотнъм беше един от кандидатите за следващ наставник на Манчестър Юнайтед, но „червените дяволи“ вече потвърдиха, че Ерик тен Хаг ще поеме поста от Ралф Рангник през лятото.

Настоящият треньор на Аякс, който поема юздите на „Олд Трафорд“, остави Почетино в несигурна позиция, тъй като той ще остане без работа през лятото, тъй като ПСЖ сега договаря условията за напускането му, твърди „Le Parisien“. Изданието предполага, че аржентинецът вече не иска да продължи работата си във френския гранд, докато клубът също не иска Почетино да бъде техен наставник за напред.

Твърди се, че ПСЖ ще трябва да плати около 12,6 милиона паунда, за да уволни Почетино и неговия треньорски щаб, на които им остава още една година от договорите им.

В същото време се съобщава, че мениджърът на Тотнъм Антонио Конте желае да се присъедини към ПСЖ, ако настоящият Почетино бъде уволнен. Според „Le Parisien“ и „The ​​Times“ италианецът вече е декларирал интереса си към работата на Почетино.

През лятото на Конте ще му остава още една година от договора му в клуба от Северен Лондон, като „шпорите“ се борят за място в четворката и участие в Шампионската лига. Ако той се присъедини към ПСЖ, това ще отвори вратата за завръщането на Почетино на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“.

Въпреки това собствениците на ПСЖ все още предпочитат да назначат Зинедин Зидан за свой следващ треньор.