Защитникът на Пари Сен Жермен Дани Алвеш призна, че през 2006 година е бил пред трансфер в тима на Ливърпул. Тогава наставник на „червените“ от „Анфийлд“ бе испанецът Рафаел Бенитес, а Алвеш защитаваше цветовете на Севиля.

В интервю за списание Four Four Two, бразилецът призна, че е бил на крачка от сделка, но тя е пропаднала в последния възможен момент, а и до ден днешен, той не знае какви са причините за това.

„Имах договорка с тима на Ливърпул. По някаква причина обаче трансферът не се случи и аз наистина не знам защо, тъй като не аз бях този, който преговаряше. Тогава бях представляван от други хора“, коментира Алвеш.

„Нещо подобно се случи и с Челси, и с Реал Мадрид. Разбира се, в крайна сметка всичко сработи добре за феновете на Барселона, както и за мен, и успях да напиша тази страхотна история на „Камп Ноу“, допълни бразилската звезда.

Алвеш също сподели, че една от мечтите му е да облече фланелката на някой английски отбор, но призна, че това трудно може да се случи.

„Да, все още имам тази амбиция, но не знам дали ще се случи. Мисля, че имам да свърша много неща тук в ПСЖ“, завърши той.