Ливърпул постигна класическа победа с 3:0 при домакинството на Хъдърсфийлд от 10-ия кръг на Висшата лига. По този начин воденият от Юрген Клоп отбор се завърна към победите, след като в последните три кръга нямаше успех.

Роберто Фирмино комбинира с Мохамед Салах в 27-та минута, след което египетският футболист стреля, но право в ръцете на Льосъл. Пет минути по-късно Джордан Хендерсън и Джеймс Милнър разиграха добре, след което последният стреля, но Льосъл спаси.

Съдията Кевин Френд свири дузпа за Ливърпул в 41-та минута, когато след центриране от фаул в наказателното поле на гостите Смит задържа Фирмино и арбитърът посочи бялата точка. Мохамед Салах изпълни наказателния удар, но ударът му бе отразен от Льосъл, след което отбитата топка попадна на волето на Джордан Хендерсън, който стреля, но на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Хъдърсфийлд.

Ливърпул поведе в 50-та минута, когато Смит сбърка в опита да избие топката с глава и я изпрати в краката на Даниел Стъридж. Нападателят на Ливърпул остана сам срещу Льосъл и не пропусна да реализира във вратата на Хъдърсфийлд.

Роберто Фирмино комбинира с Джеймс Милнър в 55-та минута. Милнър стреля, но топката премина на сантиметри встрани от вратата на Льосъл и излезе в аут.

Ливърпул удвои своята преднина в 58-та минута, когато Джеймс Милнър центрира от корнер в наказателното поле на Хъдърсфийлд, където Роберто Фирмино бе изпуснат и отблизо с глава прати топката във вратата на Льосъл.

Мърсисайдци бяха близо до това да вкарат трети гол в 62-та минута, но след удара на Мохамед Салах топката се спря в гредата.

Хъдърсфийлд можеше да върне интригата в мача в 71-та минута, но след удара от фаул на Том Инс, топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Ливърпул вкара трети гол в 75-та минута, когато Мохамед Салах подаде към Вайналдум, който с премерен удар вкара топката във вратата на Льосъл.

След този успех Ливърпул събра актив от 16 точки и е на шесто място, докато Хъдърсфийлд е единадесети с 12 точки.