Вратарят на Пари Сен Жермен Джанлуиджи Буфон смята, че единственият голям талант на Италия в момента е съотборникът му в тима на парижани Марко Верати. Легендарният страж спечели Световната титла с Италия през 2006 година, но наскоро се отказа от националната селекция.

"Марко е страхотен играч, в момента той е единственият голям талант на италианския футбол с оглед на това как играе. Качеството на неговото докосване и погледът, който има. Ако играе с нормално играчи, той може да страда, тъй като те няма да го разберат. Понякога тези, които са подобри страдат от това, че не са разбрани от другите", сподели философски Буфон пред "Gazzetta dello Sport".

Легендарният страж спечели Световната титла с Италия през 2006 година, но наскоро се отказа от националната селекция. "Тук в ПСЖ, Марко има късмета да играе с големи играчи, които незабавно разбират неговите действия - къде ще отиде топката например", каза още 40-годишният страж.

"Лоренцо Инсиние също израства в момента. Той е един от тези играчи, които сами могат да печелят мачове", добави Буфон. В момента италианският футбол изживява една от най-тежките си епохи. През 2018г. страната записа едва една победа - над Саудитска Арабия при дебюта на Роберто Манчини, в седем срещи.