Старши треньорът на Пари Сен Жермен Томас Тухел вече е решил кой да бъде неговият титулярен вратар. В интервю пред радио RMC Sport германецът обяви, че ще даде предимство на френския национал Алфонс Ареола пред легендата Джанлуиджи Буфон.

"Взех решение. Решението не е окончателно, но казах на Алфонс, че според мен той е в полпозишън да бъде №1. Той идва от юношеската академия. ПСЖ е всичко за него. И той иска непременно да се докаже в ПСЖ. Това е ситуация, която трябва да уважаваме и използваме."

До този момент и двамата изиграха по два мача в Лига 1. Сега обаче Буфон, който през лятото напусна Ювентус, ще трябва да седне на пейката.

Тухел обаче не вижда проблем в това. "Сигурен съм, че ще бъдем възнаградени. И съм сигурен, че Алфонс няма да бъде добър въпреки, а благодарение на Джиджи. Буфон не е просто един играч на пейката. Във всекидневието той е играч, който има много голямо влияние върху отбора. Той е френетичен! Комуникира със съотборниците, опитвам да ми помогне и веднага виждаш защо е на върха и има такава кариера."

Тухел е доволен от конкуренцията при вратарите, но не скри, че е искал повече от трансферния прозорец. "Не съм доволен на 100%, честно казано. Публична тайна е, че търсихме опорен халф за заместник на Тиаго Мота."