Легендарният страж Джанлуиджи Буфон днес даде първата си пресконференция като футболист на Пари Сен Жермен. Минути преди нея 40-годишният ветеран с готовност се включи в тренировъчните занимания.

Бившият италиански национал се появи на клубната база в луксозен джип, а в публичната си проява си партнира с президента на френския шампион Насер Ал-Хелайфи. „Джиджи е невероятен вратар с много опит. Той избра Париж, за да спечели още трофеи”, коментира босът.

Първият ден на Джиджи в ПСЖ

източник: twitter.com/PSG_English

„Чувствам, че все още има нещо дълбоко у мен”, заяви пък самият футболист. „Това ново приключение може да ме накара да прогресирам като човек и играч. Ще имам амбиция да постигам резултати. Шампионската лига не е обсесия.”

„Всеки желае да играе важна роля в отбора. Ще направя най-доброто по силите си, за да бъде успешен този тим. Искам да докажа, че все още съм страхотен вратар.”

Първият ден на Джиджи в ПСЖ

източник: twitter.com/PSG_English

„Винаги търся нови предизвикателства. Днес направих първата си тренировка в Париж. Беше хубаво да комуникирам и да чуя нов език около себе си. Тези моменти са страхотни да ги изпиташ от първа ръка при една нова обстановка.”

„Пристигам в Париж с ентусиазма на дете. Имам енергия и нов ентусиазъм. Смятам, че ПСЖ е отборът, който съм следил най-много през последните години. Бях любопитен какво могат да ми предложат. Ще отнеме време да осъществим тези страхотни амбиции”, допълни още Буфон.

Първият ден на Джиджи в ПСЖ

източник: twitter.com/PSG_English