Брест победи Нант с 2:0 като гост в мач от 16-ия кръг на Лига 1. Така бретонците, възползвайки се от грешките на Монако и Ница по-рано през уикенда, изиграха едно силно второ полувреме и тогава вкараха и головете.

Нант доминираше преди почивката, но динамика в действията липсваше. Те създадоха две голови ситуации – чрез Моле в 19а-ата и Мохамед в 33-ата минута, но без точна реализация.

Четири минути след началото на второто полувреме гостите откриха резултата чрез Юго Манети, който завърши страхотна атака на тима си. Започна я десният бек Кени Лала, продължена беше от Ромен де Кастийо, който подаде на Манети. Вратарят на домакините Албан Лафон нямаше как да реагира. Няколко минути по-късно Мюние удвои преднината от корнер, след като проследи топката от главата на Льо Дуарон, изпреварил защитник на домакините.

След като изоставаха вече с два гола, домакините се вдигнаха в атаки. Вратарят Марко Бизо трябваше да се намесва два пъти при удари на Мохамед (63-а), след това на Симон (65-а), за да запази предимството на своя отбор. В добавеното време гол на резервата Матис Аблин бе отменен от ВАР за фаул в началото на атаката.

Брест заема 4-о място във временното класиране с 28 точки, докато Нант е 11-и с 18 точки.