Полузащитникът на Тотнъм Лукас Моура отказа да критикува мениджъра на Арсенал Унай Емери, за това че не получаваше достатъчно игрови минути, докато двамата работеха заедно в ПСЖ.

Бразилецът, който се утвърди в титулярния състав на Маурисио Почетино през настоящия сезон във Висшата лига, сподели преди, че е преживял най-тежките седем месеца в кариерата си на "Парк де Пренс" под ръководството на испанеца.

"Трябва да уважа решението на треньора", започна той. "Знам, че за него е трудно да избере кои 11 да започнат като титуляри. Не гледам в миналото, предпочитам да се концентрирам върху настоящето и това, което мога да направя и да спечеля. Нямам нищо против Унай, изпитвам респект към него, той е добър треньор", добави Лукас Моура.

"Опитвам се да го покажа с екипа на Тотнъм – вече забравих за последните пет-шест месеца от престоя ми в ПСЖ. Предпочитам да мисля за четирите години преди това, в които бях щастлив и спечелих няколко трофея. През последната година аз израстнах и чувствам, че съм по-опитен и силен характер", завърши халфът.

Тотнъм гостува на Арсенал в дербито на северен Лондон в неделя следобед, като е на три точки пред своя градски съперник. /БГНЕС