Собственикът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Келайфи преговаря за закупуването на английския втородивизионен клуб Лийдс Юнайтед. Според информация на “L’Equipe“ катарският собственик ще се срещне с настоящия собственик на йоркширския клуб Андреа Радридзани и мениджърът Марсело Биелса относно евентуалната продажба.

Ал-Келайфи обаче може да срещне затруднения в това си начинание. Миналият месец френски съдебен служител обяви, че собственикът на парижани е бил обект на предварително обвинение в активна корупция, свързано с плащане на 3,5 милиона долара на служител на международната асоциация на лекоатлетческите федерации относно кандидатурите на Катар за домакинство на световното първенство по лека атлетика за 2017 и 2019 година.

Френските прокурори твърдят, че Ал-Келайфи е одобрил плащането, но неговите адвокати твърдят, че той не е бил нито директор, нито акционер на компанията, както и че плащането е било извършено през 2011 г. Според тях той има само акции в компанията между 2013 и 2016 г.

Въпреки това всяка потенциална сделка за закупуването на легендарния йоркширски клуб ще мине през тест за “добросъвестност“ купувача.

Автор: Емануил Тодоров