Шефът на френската футболна федерация - Ноел Льо Гре, потвърди спирането на сезона и разпределението на местата за евротурнирите и изпадащите отбори от Лига 1. Сезонът във Франция бе официално прекратен, след като правителството взе решение да уължи забраната за масови прояви до 1 септември заради разпространението на коронавируса.

Getty Images
97 снимки

"Лига 1 и Лига 2 са завършени, както и първенството при жените. За евротурнирите ще гледаме моментното класиране, освен ако не успеем да завършим турнира за Купата на Франция и Сент Етиен не победи. Би ми се искало през август да проведем двата финала за Купата на страната и на Лигата, а след това да започнем новия сезон през септември, но нищо не може да се планира със сигурност. От Лига 1 изпадат Тулуза и Амиен, а влизат Лориен и Ланс", казва Льо Гре пред "Le Telegramme".

Според класирането, след 28-ия кръг в Шампионската лига през новия сезон ще играят ПСЖ, Марсилия и Рен. В Лига Европа попадат Лил и Реймс. Най-губещ е Лион, който остана седми, а още продължава участието си в настоящия сезон, където на 1/8-финалите победи Ювентус с 1:0 в първия мач, а реваншът предстои.