Шампионатите във Франция (Лига 1 и Лига 2) няма да продължат, след като в страната забраниха всички спортни събития, включително и на закрити врати, до септември месец. Министър-председателят на страната Едуар Филип каза, че спортният сезон няма да се завърне и е преустановен, след като страната е под блокада заради COVID-19 от 11 май.

16 снимки

Пандемията от коронавирус спря спорта в почти целия свят на 12-и март, като различните страни обмислят различни стратегии за завръщането на играта. По този начин Франция се присъедини към Нидерландия, Белгия и Аржентина, които анонсираха, че кампаниите при тях са приключили и няма да опитват да играят през лятото.

Шефовете във френския футбол се надяваха играта да се завърне от 17-и юни и да свърши на 25-и юли. Защитаващият титлата шампион Пари Сен Жермен е с 12 точки аванс пред Марсилия, като остават 10 мача до края. Тулуза е в дъното на таблицата, на 17 точки от спасителната зона и 10 точки зад Амиен. Ним е 18-и и трябваше да играе плейоф за оцеляване и е на три точки зад 17-ия Сент Етиен.

„Настоящият сезон не може да продължи. Не може и да има големи спортни събития преди септември, дори и на празни врати”, каза Едуард пред медиите. Първите пет отбора във второто ниво на футбола са на четири точки, като Лориен и Ланс са на първите две позиции и имат шанс за автоматично класиране в елита на Франция.

Все още не се знае това решение как ще повлияе на френските клубове в Шампионската лига, като Олимпик Лион трябва да играе реванш срещу Ювентус, докато Пари Сен Жермен се класира напред.

23 снимки

Възобновяването на футбола във Франция се разглежда второстепенно по въпроси, свързани с туризма и ресторантьорството в страната. Новината пък стана факт, след като се появиха информации, че играчите на ПСЖ са отказали да си намалят заплатите.