Бившият спортен директор на Пари Сен Жермен Леонардо разкри интригуващи подробности около трансферната политика на френския гранд в периода от 2011 до 2013 година.

Клетият Неймар тъгува по отминалите времена в Барса

По думите на Леонардо парижани са опитали да привлеката Неймар още през 2011 година, когато нападателят все още блести в отбора на Сантос. Въпреки това бразилецът решава да остане в родината си и да забави изгряването си на европейската сцена.

“Говорихме с Неймар през 2011 година. Още тогава виждахме качествата му Той обаче не искаше да напуска Бразилия преди 2014 година”, разказа Леонардо.

Изненада! Неймар се завърна на “Камп Ноу”

Историята обаче помни, че Неймар напуска година преди отбелязаното от бившия шеф в ПСЖ. През 2013 година нападателят подписва с Барселона за сумата от 86.2 милиона евро.

Както е известно през изминалото лято футболната общественост и трансферният пазар бяха напълно разтърсени, след като ПСЖ разби на пух и прах всички рекорди до момента, взимайки Неймар за сумата от 222 милиона евро.

Ново стряскащо послание от ИДИЛ, намесиха и Неймар

“Радвам се, че подписа, тъй като той е много харизматичен играч. Много е добър и малко прилича на филмова звезда. Отборът обаче остава най-важен, без значение дали в него ще е Неймар или Кристиано Роналд. Клубът трябва да бъде уважаван, като институция”, каза още Леонардо.