Eлитните Лориен, Реймс и Тулуза продължават към 1/16-финалите в турнира за Купата на Франция, след като днес преодоляха съперници от аматьорския футбол. За разлика от вчерашните сензации с отпадането на Монако, Ница и Бордо, днес такива сценарии липсваха.

Тулуза разгроми със 7:1 Ланион от пета дивизия като гост с два гола на Тайс Далинга. По един гол прибавиха новото сръбско попълнение Велко Бирманчевич, както и бившият халф на Левски Стайн Спирингс, който оформи крайния резултат в 81-ата минута.

Реймс гостуваше на отбора на Луун Плаж – град, известен с ферибота си за Великобритания. Местният отбор, който се състезава в първа регионална лига или шестото ниво на футбола в страната, нямаше какво да противопостави и логично загуби с 0:7. Два гола за успеха на професионалния отбор вкара Мартен Аделен.

Подобен сценарий се разви и на срещата между Ла Шатерниер от провинция Лоара и Лориен, завършил 0:6. Тимът на Ла Шатерниер, също от шеста лига, отправи пет удара, но нямаше късмет да стигне поне до почетен гол. Два гола вкара Йоан Катлин – за 0:2 и за 0:5. Ибрахима Коне откри от дузпа в 43-ата минута, а останалите три точни изстрела бяха на сметките на Адил Аушиш, Стефан Диара и Адриан Гърбич.

Оксер се справи с Дюнкерк с 5:4 при дузпите и 2:2 в редовното време и продълженията в най-интересната среща от деня. Аячо пък се справи с 2:1 при гостуването си на Юра Сюд-Фут с два гола на Руан Левин, открил в 45-ата минута от дузпа. В мачове на отбори от третото ниво Шамбери победи с 3:1 като гост Обан, а Белфор се справи със същия резултат на своя стадион срещу Олимпик (Сен Кантен).

Автор: Атанас Василев/ БТА