Барселона ще се похвали с ново попълнение със самото отваряне на зимния трансферен прозорец на 1 януари. Според медиите в Испания, тогава ще бъде задействана сделка с Пари Сен Жермен за полузащитника Адриен Рабио. 

Французинът ще премине на "Камп Ноу" за смешната за стандартите на каталунците сума от 5 млн. евро. Причината за толкова евтиния му трансфер е, че той вече е низвергнат от ръководството на парижани и то вече се чуди как да се отърве от него, за да не трови атмосферата в съблекалнята. 

Рабио шест пъти отказа предложенията на босовете за нов договор и след последната си среща с боса Насер ал Хелайфи, беше изваден от състава до изтичането на договора му, Той е до 30 юни 2019 г. Наличието на подобна "гнила ябълка" обаче пречи на наставника Томас Тухел и той е разпоредил да бъде продаден за каквато и да било сума още през януари. 

В Барселона футболистът ще получава по 10 млн. евро на сезон, а на ръка ще получи също 10 млн., за да се обвърже с клуба. Неговата майка Вероник, която му е и агент, ще получи същата комисиона, защото е устояла на натиска на ПСЖ за подновяване на договора му. Цялата сделка ще се осъществи още в първите часове на 2019 г.