Звездата на Пари Сен Жермен Даниел Алвеш реши да се извини за коментарите си във връзка с  починалия капитан на Фиорентина Давиде Астори, но отново се прояви в типичен стил. Бразилецът съжали, ако някой се е засегнал от неговите изказвания, като в същото време не пропусна да отбележи, че човек „често трябва да бъде лицемерен, за да се хареса на останалите”.

Дани Алвеш втрещи с изказване за починалия Астори

Балотели оплю Дани Алвеш за думите спрямо Астори

Десният краен защитник на ПСЖ изрази симпатии към семейството на футболиста от Фиорентина, обаче същевременно заяви, че „на този свят хиляди деца умират всеки ден по различни причини, без да получат същото внимание”.

Много хора упрекнаха южноамериканеца за тази реплика, в това число и звездата на Ница Марио Балотели. Италианецът заяви, че никой няма право „да прави такива изказвания, когато с очите си е видял смъртта на друг човек”.

Погребението на Астори надмогна футболните съперничества

Очевидно Алвеш се счита за предизвикан да отвърне на тези думи, като се отнесе леко пренебрежително към Супер Марио. „Щом Балотелиньо (умалително обръщение към играча, в типично бразилски стил – б.р.) твърди това, аз не се опитах да обидя никого”, написа в „Туитър” Алвеш. „Живеем в свят, където човек често трябва да бъде лицемерен, за да се хареса на останалите. Както и да е, ако някой се е засегнал, аз се извинявам”, добави футболистът.