Нападателят на Ница Марио Балотели изобщо не остана впечатлен от изказването, което бранителят  на Пари Сен Жермен Даниел Алвеш направи по адрес на починалия им внезапно колега Давиде Астори.

Капитанът на Фиорентина бе открит мъртъв в хотелска стая в неделя, след като не се яви на отборната закуска преди двубоя с Удинезе в Серия А. Вчера беше проведена аутопсия, която установи, че 31-годишният играч е починал от сърдечен арест, причинен от брадикардия – анормално забавяне на сърцето.

Дани Алвеш втрещи с изказване за починалия Астори

Алвеш предизвика противоречие с думите си на пресконференцията преди двубоя между неговия ПСЖ и Реал Мадрид от Шампиионската лига, като каза, че не е познавал Астори и затова не е тъжен, а същевременно „хиляди деца загиват всеки ден без да получат същото внимание”.

Балотели не прие добре тези думи и не се посвени да го сподели чрез „Инстаграм”. „Това, което каза той, не е погрешно, но можеше да го запази и за себе си в такъв момент”, коментира нападателят. „Той просто трябваше да изкаже съболезнования към семейството и това щеше да е окей, не трябваше да говори глупости. Няма как да правиш подобни коментари, когато с очите си видиш смъртта на някой друг.”

„Той говореше за неща, които нямаха абсолютно нищо общо със случилото се. Астори, между другото, беше добър човек, учтив, а аз мога да го кажа, понеже играхме заедно в националния отбор на Италия.”

„За съжаление не мога да отида на погребението в четвъртък, защото имам тренировка по същото време, иначе се мятах в колата и тръгвах”, добави Балотели.