Адвокатът на Килиан Мбапе Мари-Аликс Кану-Бернар обяви, че срещу клиента ѝ има кампания, която петни имиджа му. В същото време, обаче, тя разкри, че вчера е имало изслушване в Стокхолм, което е касаело нападателя на Реал Мадрид.

Няколко шведски медии твърдят, че Килиан Мбапе е обект на жалба за изнасилване след престоя му в хотел в Стокхолм миналата седмица.

“Когато пристигна в Стокхолм, там се появиха папараци и вестниците публикуваха информация с негова снимка. Следователно той е бил следен. Някой знаеше, че той отива в Стокхолм. И за късмет същият вестник публикува информация за жалбата. Същите медии, които първи публикуваха снимката му в Стокхолм, два дни по-късно съобщиха, че срещу него е подадена жалба. Ако се придържаме към хронологията, то жалбата, според медиите и прессъобщението на прокурора, е отразена в медиите почти в реално време“, обяви адвокатът.

Тази сутрин, адвокатът на капитана на Франция увери, че не знае дали жалбата наистина е насочена срещу нейния клиент.

„Вярно е, че за нас юристите това е само фактически елемент. Подаването на жалба е едно. Друго нещо е отразяването на събитията в медиите в реално време“, каза още адвокатът.

„Вчера имаше изслушване, което го засяга, и то се случи точно по времето, когато тази история излезе. Това е факт. Не си правя изводи от това“, каза още жената, която защитава интересите на нападателя.

На въпрос, може ли ПСЖ да стои зад това, адвокатът отговори: „Няма да навлизам в подобни теории. Не коментирам теории на конспирацията. Но това, което е сигурно е, че той беше подложен на клеветническа кампания в продължение на месеци и имиджът му беше накърнен. Това е неоспоримо.“

„Има кампания срещу Килиан Мбапе. Тя е истинска. Кой има интерес да петни имиджа му, да петни честта му? Не знам“, завърши Мари-Аликс Кану-Бернар.

Шведското правосъдие потвърди за започването на разследване, без да уточнява дали се отнася за нападателя на Реал Мадрид.