Отборът на Пари Сен Жермен продължава с пълния актив от началото на сезона в Лига 1. Парижани се наложиха с категоричното 4:1 над Реймс в мач от 7-ия кръг на френския шампионат.

Едисон Кавани се превърна в герой за своите с два гола, въпреки че гостите имаха възможност да мечтаят в началото на мача. Шавие Шавалерин изненада ПСЖ и Джанлуиджи Буфон още във 2-ата минута, след точен удар от границата на наказателното поле.

Само три минути обаче трая радостта на Реймс. Едисон Кавани реализира красив гол, след като майсторски успя да прехвърли вратаря Едуард Менди.

В 24-ата минута Неймар се разписа от дузпа за 2:1. Едисон Кавани бе фаулиран на границата на наказателното поле, а главният рефер не се поколеба да погледне към бялата точка.

Малко преди почивката Реймс тотално бе сломен. Едисон Кавани отново бе точен, този път след точен удар отблизо и неподобра намеса на страна на съперника.

В 55-ата минута Неймар превзе голяма част от терена, подаде на Муса Диаби намери Тома Моние, а последният сложи точка на спора за 4:1.

Пари Сен Жермен е лидер във Франция с 21 точки, докато Реймс е на 14-а позиция с осем точки след 7 кръга.