Футболът е игра за феновете, която да носи естетическа наслада. Той предлага невероятни емоции, красиви голове и спортна интрига. Има футболисти, които винаги са в полезрението на хората, звездите на футбола, те никога не са се замесвали в различни скандали и стоят далеч от публикации, които да нарушат имиджа им. Сред тях са Лео Меси, Кристиян Ериксен, Мбапе, Де Брюин, Садио Мане и други, като репутацията им е безупречна, но има и футболисти, които влизат в хрониките с куп скандали на футболното поле.

Ето и една примерна класация на скандални и противоречиви футболисти, които имат отлични футболни качества, но си позволяват и да играят роли, симулират, търсят провокацията, а голяма част от феновете ги ненавиждат, но има и такива, които им симпатизират.

1. Пепе - за него се чу за първи път, когато той подписа с Реал Мадрид през 2007 година, когато подписа за сумата от 30 милиона евро. Винаги отдаден на тима си, но и голям провокатор на терена, както и извън него. Определено влиза в различни роли, само и само да провокира съперник.

2. Жорди Алба (Барселона) - Футболистът не е харесван от част от феновете тъй като често си позволява симулации на терена.

3. Неймар (ПСЖ) - Един от най-добрите съвременни футболисти и един от най-талантливите играчи на Бразилия. Често кара феновете да се възхищават на отиграванията му, но в същото време той е способен и да ги изнерви максимално с част от симулациите си.

4. Жерар Пике (Барселона) - Често провокира различни настроения в интернет. Това се харесва и не се харесва от феновете. В определени моменти си позволява симулации особено срещу вечния съперник Реал Мадрид.

5. Раджа Наинголан (Интер) - Доста често попада в хрониките и то най-вече с негативни емоции. Катастрофира с автомобила си, често посещава нощни клубове, не спазва режима, но е доста добър футболист с безспорни качества.

6. Серхио Бускетс (Барселона) - Вече е забравил част от симулациите, но като по-млад доста често използваше този прийом, който няма как да бъде забравен.

7. Серхио Рамос (Реал Мадрид) - Няма как в подобна класация да не влезе и един от най-добрите централни защитници в света. Провокатор, актьор, освен симулант е и изкусен извършител на различни нарушения, няма как да се забрави нарушението му срещу Мохамед Салах във финала на Шампионска лига, когато след това нарушение нападателят на Ливърпул трябваше да напусне терена.

8. Диего Коста (Атлетико Мадрид) - Един от най-скандалните футболисти в света. Страхотен нападател с безспорни качества, но и доста голям провокатор на терена. Провокации, симулации, груби влизания, плюнки, дърпания, това е само част от репертоара на бразилеца, който има испански паспорт.

9. Луис Суарес (Барселона) - Нещата за Коста се отнасят и за Суарес, все пак в последните години той попромени поведението си, но има и паметни моменти като ухапването на Киелини по време на Мондиал 2014.

10. Кристиано Роналдо (Ювентус) - Велик футболист, но и използващ различни прийоми, които не му отиват на футболната класа, позволява си симулации, което със сигурност не се харесва на част от феновете, но вероятно радва други.