Звездата на Бразилия и Пари Сен Жермен прехвърли цялата вина върху баща си в делото срещу двамата относно трансфера на футболиста от Сантос в Барселона през 2013-та година. Двамата, както и още седем души, са обвиняеми за "бизнес корупция", чрез която са ощетили с милиони бразилска компания, като делото започна вчера в Барселона, а днес Неймар даде показания.

"Баща ми винаги е управлявал преговорите за договори. Подписвах документите, които той ми казваше", каза 30-годишният футболист пред съда.

Разследването на трансфера започна през 2015-та година след жалба от страна на бразилската компания DIS, която държеше 40 процента от спортните права на футболиста. Барселона обяви, че е платила 57,1 милиона евро на Сантос за нападателя, но според прокуратурата сумата по трансфера е била поне 83 милиона, като по-малката регистрирана сума е ощетила DIS. Сред обвиняемите са и двама бивши президенти на Барселона - Сандро Росел и Жозеп Мария Бартомеу, както и бившият ръководител на Сантос Одилио Родригес.

Делото ще продължи до 31-ви октомври, а Неймар е заплашен от две години затвор и 10 милиона евро глоба.