Монако продължава да стиска зъби в битката за титлата във Франция, като сега направи обрат от 0:1 до 3:1 срещу Тулуза.

Тимът от Княжеството води с 83 точки преди мача на ПСЖ от 35-ия кръг, който е тежък – гостуване в неделя на третия Ница. Парижани преди него имат 80 точки и са втори.

През първото полувреме монегаските натиснаха своите гости и окупираха наказателното поле на Тулуза. Повечето атаки на Монако обаче завършваха с центрирания, които не доведоха лидера до успех.

Още при първата атака за второто полувреме Тулуза стигна до гол. Ола Тойвонен се възползва от грешка на Дирар, а след това и Жемерсон не успя да уцели топката, а шведът се възползва за 0:1.

В 49-ата минута след центриране пред вратата на Тулуза Глик бе изпуснат от Думбия и с глава порази вратата на гостите за 1:1.

Последва натиск за Монако, довел до втори гол. В 64-ата минута Мбапе след индивидуални действия стреля в близкия ъгъл, вратарят Лафон не се намеси удачно и монегаските поведоха с 2:1.

Надмощието на домакините продължи и след това, Лафон имаше някои добри намеси, но капитулира в 75-ата минута. Тогава Тома Лемар завърши добра комбинация с участието на Моутиньо и Дирар, фиксирайки крайното 3:1.

В самия край на мача Фалкао уцели и гредата на вратата на Тулуза. 

Това бе осмата поредна победа за Монако в шампионата, с което тимът подобри личния си рекорд.