Симпатичният отбор на Анже беше много близо до това да поднесе една от огромните изненади в турнира за Купата на Франция. "Черно-белите" затрудниха максимално тоталния фаворит ПСЖ във финала на турнира и можеха да доведат битката поне до продължения, но се пропукаха в края. 

При това, те сами се наказаха, въпреки че не заслужаваха такава участ. Буквално секунди преди края на редовното време Иса Сисоко от състава на аутсайдерите си отбеляза нещастен автогол и сам уби мечтата на тима за трофей. 

Така те на практика подариха отличието на именития си опонент, който пък стана едноличен лидер по бройката на спечелените Купи на Франция и вече има 11 на сметката си, с една повече от Олимпик Марсилия. Това беше трети пореден трофей за тима в тази надпревара. 

Иначе този мач можеше да има съвсем различен развой. Защото парижкият гранд беше по-активният в предни позиции, но така и не можеше да оползотвори преимуществото си и се блъскаше като в стена пред защитата на противника. 

Марко Верати, Анхел ди Мария и Единсон Кавани направиха няколко пропуска в началото, но те не бяха от особено чисти ситуации. Играчите на Анже си се бяха прибрали в защита и действаха изключително умно, дебнейки своите шансове. 

И можеха да решат абсолютно всичко още в 28-та минута, когато пропиляха най-чистата възможност в двубоя. Тогава след един пряк свободен удар, изпълнен от Тома Мангани, топката беше изчистена на крака на Никола Пепе, макар на дистанция от вратата. Той стреля мощно, но тресна дясната греда. 

Ако това положение беше влязло, не се виждаше как парижани щяха да реагират, защото и без това срещаха големи трудности в предни позиции. И така не успяха да превземат вратата на противника преди почивката. 

Най-хубавата възможност за Пари Сен Жермен дойде едва в 60-та минута, когато Анхел ди Мария стреля много опасно от пряк свободен удар, но броени сантиметри го лишиха от поразяването на целта. 

Мъката на фаворитите в предни позиции продължи до самия край на двубоя. Те така и не намираха правилния път към вратата на "черно-белите", а Единсон Кавани пропиля една от редките чисти възможности за тима си в 85-та минута, когато стреля на сантиметри встрани от вратата. 

Това, което звездите на ПСЖ не успяха да сторят, сами си причиниха играчите на Анже в продължението на редовното време. В 92-та минута Анхел ди Мария центрира от корнер, Иса Сисоко искаше да изчисти, тъй като скочи най-високо, но стреля с главата си... назад към собствената врата. И направи вратаря безпомощен - 1:0 за ПСЖ. 

Това се оказа и единственият гол в двубоя и така Анже не успя да хвърли сензацията и за първи път в историята си да спечели Купата на Франция. Това беше втори загубен финал за скромния отбор. 

Пари Сен Жермен пък триумфира за трети пореден път с отличието и с общо рекорден 11-и път, но сега му беше изключително трудно да го стори. Парижани изпревариха Олимпик Марсилия по брой на отличията в тази надпревара. 

Те спечелиха турнира пред погледа на бившия президент на Франция Никола Саркози, който е запален техен фен, както и на новоизбрания държавен глава на страната Еманюел Макрон.