Отборите на Реймс и Монако не успяха да се победят, завършвайки 0:0 в мач от съботната програма на 6-тия кръг на френската Лига 1.

Монако влизаха в двубоя в ужасяваща форма, с едва 2 спечелени точки от първите си 5 срещи и заемащи 19-то място в класирането. И този двубой не започна оптимистично за състава, след като през първата част Реймс диктуваше събитията на терена.

Положения се откриха пред Муса Думбия, Булайе Дия и Реми Оден имаха шансове за откриване на резултата, но стража на монегаските Бенжамен Лекомт успя да се справи с опасностите. Най-добрият шанс за Монако пък беше на сметката на Александър Головен, който обаче стреля слабо от чиста позиция.

През втората част се наблюдаваше активизация в редиците на гостуващия отбор. Първо Балде Кейта, а после и Рубен Агияр имаха шансове да отбележат, но и в двата случая с брилиянтни намеси се отчете вратаря на Реймс Предраг Райкович.

По този начин Монако записа своята 3-та точка след 3-то равенство през настоящия сезон, което обаче оставя тима на Леонардо Жардим на 19-та позиция в класирането. Междувременно Реймс заема 10-то място с актив от 8 пункта след 6 кръга.

Ето и всички резултати от изиграните в събота срещи в Лига 1:

Марсилия – Монпелие 1:1

Бордо – Брест 2:2

Мец – Амиен 1:2

Ним Олимпик – Тулуза 1:0

Ница – Дижон 2:1

Реймс – Монако 0:0