Макар и предимно с резерви заради множество контузии и наказания, Монако не остави никакви шансове на Гингам в домакинството си от 12-ия кръг на първенството в Лига 1. "Монегаските" съсипаха опонента с 6:0. 

Интересното е, че този успех беше изкован на практика само за едно полувреме, тъй като и четири от шестте попадения паднаха преди почивката. Точни тогава бяха Гуидо Карийо, Адама Траоре, Балде Кейта и Фабиньо от дузпа. Четвърт час преди края отново Траоре се разписа, а малко след това и Гуидо Карийо пак вкара, за да оформи крайния резултат. 

Домакините започнаха великолепно. Още в 10-та минута Алмами Туре проби страхотно по десния фланг и качи топката на главата на Гуидо Карийо, който разстреля вратаря и даде аванс на тима си. 

В 27-та минута "монегаските" взеха два гола аванс, с което на практика убиха интригата, защото Гингам играеше отчайващо и не се виждаше как може да стигне до обрат. Във въпросната ситуация пак Туре проби по фланга и нахлу в наказателното поле, но свърна на дузпата за Адама Траоре, който с мощен шут отбеляза за 2:0. 

Класиката беше оформена малко по-късно. В 36-та минута пак по десния фланг на атаката сам се озова този път Рони Лопес, който не се полакоми да вкарва, а подаде на празна врата успоредно на голлинията за Балде Кейта и той нямаше как да сбърка - 3:0. 

В продължението на първата част "монегаските" стигнаха и до дузпа, реализирана безапелационно от Фабиньо, за да набъбне резултатът до 4:0. При него дойде и почивката. 

След нея Монако свали оборотите, но въпреки това имаше време да оформи тежкия погром за съперника си. Точно четвърт час преди края Алмами Туре оформи хеттрик от асистенции, като изведе на стрелкова позиция Адама Траоре и той с прецизен удар, макар и отклонен от вратаря, отбеляза за 5:0. 

Само две минути по-късно срамът за Гингам беше пълен. Тогава пак Рашид Гезал се подигра със защитата на гостите и за кой ли път от десния фланг на атаката сложи топката на главата на Гуидо Карийо, който също наниза второто си попадение в двубоя. 

Това беше всичко, а Монако се възстанови подобаващо от провала в Шампионската лига с Бешикташ през седмицата. След този развой тимът от Княжеството събра 28 точки на второто място в Лига 1, на четири зад лидера ПСЖ. Гингам остава с 14 точки в долната половина на таблицата, само на четири над зоната на изпадащите. 

Резултатите от съботните мачове във Франция: 

Анже - ПСЖ 0:5

Монако - Гингам 6:0

Нант - Тулуза 2:1

Монпелие - Амиен 1:1

Троа - Страсбург 3:0