Монако направи голям обрат срещу гостуващия Троа и го обърна от 0:2 до 3:2 за 18 минути в края.

Това, че напоследък формата на Монако е под всякаква критика обаче бе потвърдено и срещу Троа, независимо от крайния успех.

Скромният отбор на гостите взе аванс от два гола срещу слабо играещите шампиони и това стана благодарение на тяхната южнокорейска „лисица” Сук-Хьон Джун.

Централният нападател на Троа следеше внимателно за всяка грешка в наказателното поле на домакините и се възползва на два пъти. Първо в 25-ата минута бе на точното място, за да посрещне отбитата от вратаря на монегаските Субашич топка и да я добута във вратата за 0:`1.

После в  50-ата минута се изпречи на Субашич, който го уцели с топката, а после азиатецът само я довкара пред голлинията за 0:2. В средата на полувремето свършилият работата си Сук бе сменен и започна активно да се моли неговите съотборници да устискат. 

Молбите му не бяха чути.

В 70-ата минута след рикошет Деплан си вкара автогол и резултатът стана 1:2, а в мрежата на гостите настана страхотна блъсканица за топката, след която реферът вдигна по два жълти картона на два двата отбора.

Монако натисна сериозно и логично се стигна до втори гол и изравняване. Вкара го Гуидо Карийо в 84-ата минута. Шампионите продължиха да  мачкат разколебания си съперник, а на вратата на Троа Самаса се хвърляше като риба на сухо. Но капитулира отново и пак след удара с глава на Карийо – 3:2 за Монако в 80-ата минута.

С тази си изстрадана победа Монако  събра 35 точки и е втори след ПСЖ с 44. Трети и четвърти са  Лион и Марсилия с по 32 точки и мач по-малко.

Другите резултати в 17-ия кръг:

ПСЖ – Лил 3:1

Анже – Монпелие 1:1

Гингам – Дижон 4:0

Метц – Рен  1:1

Монако  - Троа 3:2

Тулуза – Каен 2:0