Пари Сен Жермен победи гостуващия Лил с 3:1 в мач от 17-ия кръг на френската Лига 1. Парижани сложиха по този начин край на един лош момент, в който тимът навлезе, допускайки две поредни загуби – от Страсбург за първенство с 1:2 и от Байерн в Шампионската лига с 1:3.Това веднага засили критиките към Унай Емери, че не умее да ръководи звездите си. С тази победа, срещу един доста срамежлив Лил, поне временно ще се възцари спокойствиев лагера на милионерите.

Неймар, заради наказание, Тиаго Силва, Тиаго Мота и Лайвин Курзава – контузени, бяха отсъстващите в състава на парижани в този мач, но в него звездите не са една или две.

ПСЖ доминираше и стигна до първия гол в 29-аат минута, а негов автор стана Ди Мария. Топката му сервира Килиан Мбапе, който обаче бе в положение на засада /б.р. немаркирана/, а аржентинецът се разписа с глава.

През второто полувреме парижани затвърдиха преднината си с попадение в 49-ата минута на Хавиер Пасторе. Неговият сънародник Ди Мария не се полакоми и остави на него да реализира втория гол.

В 72-ата минута Майк Менян изби топката в гредата на собствената си врата и с това предотврати третия гол .

В 87-ата Ануар ел Гази върна един гол за северняците.

Но в третата добавена минута Мбапе реализира за крайното 3:1.

И ПСЖ се върна победния път, за да запише поредни три точки – общо 44 за ПСЖ, с 12 повече от втория  Лион.