Шампионът на Франция от 2017 г. Монако продължава да копае дъното в Лига 1. "Монегаските" изпуснаха спечелен мач в домакинството си на Ним и продължават вече три кръга да не са спечелили победа в шампионата.

Битката на "Стад Луи Втори" завърши наравно 2:2, като домакините водеха комфортно с 2:0 с попаденията на Ислам Слимани и Уисам Бен Йедер преди почивката. Но малко след подновяването на играта Жемерсон си изкара директен червен картон и това промени събитията на терена. 

Ромен Филипото намали за гостите в 70-та минута, а съкрушителният удар от тяхна страна нанесе Ауеке Денки в 82-та минута, само секунди, след като се появи на терена. И в крайна сметка двата тима взеха само по точка. 

Мачът беше много интересен, като и двата тима изпуснаха добри положения в началото. В 32-та минута гостите треснаха гредата чрез Филипото от страхотна позиция, а в края на частта трябваше да преглътнат два горчиви хапа. 

Първо в 39-та минута тимът от Княжеството поведе, след като Хенри Онйекуру пусна страхотен пас за Ислам Слимани на границата на наказателното поле, той с перфектен удар в противоположния ъгъл на вратарят беше безпощаден и откри за 1:0. 

Полувремето приключи по мечтан начин за "монегаските". В продължението му се стигна до разбъркване пред вратата на Ним и в крайна сметка Уисам Бен Йедер беше точен, за да направи 2:0. И всичко се развиваше по мед и масло за домакините. 

Но всичко се обърна с главата надолу в 56-та минута. Тогава Жемерсон влезе грубо в краката на противник и след преглед на ситуацията с ВАР, беше преценено, че трябва да получи директен червен картон. И изведнъж цялата инициатива мина при играчите на Ним. 

Те започнаха да налитат като обезумели, Зинедин Ферхат и Софиан Алакуш направиха невероятни пропуски, но в крайна сметка "крокодилите" стигнаха до попадение в точния момент. Зинедин Ферхат асистира на Ромен Филипото в 70-та минута и той не сбърка за 1:2. 

Вторият кинжален удар на Ним дойде в 82-та минута. Тогава отново Ферхат нахлу по десния фланг и пусна страхотен прострелен пас на сантиметри пред голлинията и на празна врата за Айеке Денки не остана нищо друго, освен да опъне мрежата за 2:2. 

До края на мача нямаше повече интересни ситуации и в крайна сметка двата тима се оттгелиха при равен резултат. Така те продължават да нямат победа от началото на сезона и са само с по точка в актива си и имат повече въпросителни, вместо отговори в представянето си.