Монако записа втора поредна победа в Лига 1 и се изкачи в горната половина на класирането. "Монегаските" разгромиха с 3:0 Амиен, който вече е в серия от 4 загуби и се намира непосредствено над зоната на изпадащите. До почивката голове нямаше, но през второто полувреме домакините се развихриха. В 62-ата минута Уисам Бен Йедер откри резултата, а само 4 минути по-късно се разписа и Гийермо Марипан след асистенция на Александър Головин, който изигра своя мач №50 за тима. Третото попадение беше дело на Кейта Балде в 69-ата минута.

Рен също е в подем. Отбор постигна трети пореден успех, надигравайки с Анже с 2:1. Мбайе Нианг вкара и двата гола за домакините, които се наместиха в Топ 4 в класирането, а за Анже се разписа Рашид Алиуи в самия край.

Тулуза продължава да изпитва огромни проблеми и днес регистрира нова загуба, която е седма поред за тима. При гостуването на Страсбург съставът на Антоан Комбуаре отстъпи с 2:4 и е на дъното в класирането с едва 12 точки, колкото има и другият аутсайдер - Ним. Страсбург пък вече е на 15-а позиция. 

Сред последните три в таблицата е и Метц, който загуби с 1:4 като гост на Ница. Вилан Сиприен заби два гола за "орлетата", а освен него точни бяха Игнатиус Ганаго и Пиер Леес-Мелу. Ибрахима Ниане вкара почетното попадение за Метц.