Новата звезда на Монако Килиан Мбапе увери, че трансферните спекулации около неговото име изобщо не го тревожат. Младият нападател обясни и защо приема всичко случващо се много по-спокойно – просто не обръща внимание на английските медии.

На Острова 18-годишният нападател става все по-обсъждана фигура след двете си попадения във врата на Манчестър Сити в 1/8-финалите на Шампионската лига. След 3:5 на „Етихад“ и 3:1 у дома Монако се класира за следващия етап, където ще премери сили с Борусия Дортмунд.

Голям бос в Монако: Не планираме продажба на Мбапе

Вчера в Лига 1 Мбапе добави още два гола на сметката си и вече има 19 попадения във всички турнири през сезона. Не е тайна за никого, че мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо прати свои съгледвачи на реванша между Монако и Сити, чиято задача беше наблюдават младока в действие.

Реал изпуснал откритието на Монако преди 3 години

Въпреки огромния шум, „монегаските“ нямат поводи за излишно напрежение във връзка с Мбапе, който има договор с тях за още 3,5 години. Самият футболист също не демонстрира интерес към писанията по свой адрес. „Съжалявам, но аз не чета какво си пише в английската преса“, коментира нападателят. „Оставам много спокоен при все цялото внимание, което получавам. Ставам рано сутрин и отивам на тренировка точно както правех и преди.“

Трите трансфера, с които Зизу ще ликвидира Барса

„Опитвам да работя, за да ставам по-добър с всеки изминал ден. Стремя се на терена да повтарям нещата, които правим в тренировките. Засега се получава доста добре“, отчете Мбапе.