Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан разкри, че испанският гранд е бил много близо до привличането на Килиан Мбапе преди 3 години. До сделка не се стигнало, а това позволява днес младокът да блести с екипа на Монако.

18-годишният нападател впечатлява с всеки изминал ма през настоящия сезон. Той може да се похвали със 17 гола в 31 официални мача във всички турнири. Всичко изброено съвсем логично резонира в първата му повиквателна за мъжкия национален отбор на Франция.

Поредни звучни похвали за новия идол на "монегаските"

Историята на младока обаче можеше да е много по-различна, ако през 2013 година той бе приел офертата на Реал. „Той почти подписа с нас, но в крайна сметка избра Монако. Не мога да говоря много по този въпрос“, коментира Зизу.

Специалния се насочва към изгряваща звезда на Монако

„Знаем, че Килиан е добър играч, това, което прави на тази възраст, е фантастично, но само толкова. Нещото, което ме вълнува най-много, е какво ще направим утре, но да, Мбапе беше на крачка да подпише с Реал.“

Освен всичките си голове Мбапе е създал 17 голови ситуации в Лига 1 през кампанията, а точността на ударите му също е впечатляваща – 73 процента.