Пари Сен Жермен се наложи с минималното 1:0 над Тулуза в мача от 25-ия кръг на Лига 1. Неймар за пореден път се отличи с блестящи прояви, благодарение, на които парижани се сдобиха с нови три точки. Най-скъпият футболист в света реализира единственото попадение в срещата в 68-ата минута. По този начин Неймар вече има повече голове, отколкото мачове във френското първенство. Той се е разписал 17 пъти в 16 мача с фланелката на парижани. 

Така ПСЖ се бетонира трайно на първото място напълно необезпокояван от никого. Френският гранд е с актив от 65 точки и е на цели 13 от втория Олимпик Марсилия.Тулуза пък е 15-и с 25 точки.

В 5-ата минута Преснел Кимпембе получи прецизно подаване в наказателното поле и стреля незабавно. Албан Лафон обаче демонстрира уменията си и предотврати гола с брилянтно спасяване.

В 12-ата минута Джовани Ло Селсо отправи снаряд към десния ъгъл, но вратарят го отказа с със зашеметяващо спасяване.

Две минути по-късно Яя Саного опита да се възползва от прехвърлящо центриране, скачайки високо и насочвайки с глава под напречната греда. Алфонс Ареола демонстрира брилянтния си рефлекс, за да попречи на топката да попадне в мрежата.

В 54-ата минута Килиан Мбапе подаде страхотно към Неймар , но бразилецът не успя да намери целта. Ударът му от вътрешността на наказателното поле премина леко встрани от десния стълб.

Отново най-скъпият футболист в света пробва късмета си 6 минути по-късно отправи добър изстрел от последвалия свободен удар, но топката премина встрани от лявата греда.

В крайна сметка Неймар успя да се разпише в 68-ата минута и по този начин да донесе трите точки за тима си. Анхел Ди Мария демонстрира страхотен поглед върху играта и чудесно намери добре позициониралия се в наказателното поле Неймар. Там той блесна с невероятна индивидуална изява, която завърши с атрактивен удар. Бразилецът прати топката точно в десния ъгъл, правейки резултата 0:1. Албан Лафон беше безпомощен.

Великолепните изяви на нападателя на парижани продължиха и в 78-ата минута той пропусна нова отлична възможност да удвоу. Неймар изпрати силен шут от границата на наказателното поле, но опитът му разтресе дясната греда.

Две минути по-късно пак той изстреля снаряд, който за втори път в мача разтресе единствено напречната греда.