Отборът на Сент Етиен постигна ключова победа с 3:2 при гостуването на Нант в двубой от 13-тия кръг на Лига 1. 

Първото полувреме на срещата мина при страхотно темпо, като феновете на стадиона видяха цели 4 гола само в рамките на тази част. Нант пръв нанесе удар в 14-та минута. Лудовик Блас разстреля стража на гостите, след като Кристиян Беневанте го намери на точката на дузпата. 

Само 8 минути по-късно резълтатът беше равен. Мигел Трауко засече топката след хубаво центриране на Флорен Хонора отдясно. В 26-та минута обаче "жълтите" отново взеха аванс. Блас се превърна този път асистира, за да може Имран Луза да забие топката от границата на наказателното поле. 

Нови 8 минути по-късно равенството беше възстановено за втори път. Трауко центрира от левия фланг, като Денис Буанга беше на точното място, за да разстреля Албан Лафонт за втори път. 

В средата на второто полувреме гостуващият отбор  стигна и до решителен удар. Буанга отново беше героят, след като беше изведен от Риад Будебуз зад гърба на защитата на Нант и с малко късмет преодоля Лафонт за трети и последен път. 

По този начин Сент Етиен вече е в топ 3 с актив от 21 точки. Нант пък остана 8-ми с 19 пункта. 

В другият двубой от 18:00 часа в неделя Монпелие разгроми Тулуза с 3:0. Головете за състава на Микел Де Закарян отбелязаха Гаетан Лаборд, Тежи Савание и Дамиен Льо Талек. След този успех Монпелие излезе на 5-та позиция с 19 точки, докато Тулуза остана 19-ти с 12 пункта.