Марсилия победи с 2:1 като гост Сент Етиен в мач от 37-мия кръг на Лига 1. В 54-та минута Джибрил Сисе откри резултата, но домакините успяха да изравнят в 70-та чрез Паскал Фейдуно. Валбуена донесе победата за гостите четири минути преди края на редовните 90.

Борбата за третото и четвъртото място се заплетоха още повече. Ланс завърши наравно 0:0 с Ница, а Бордо не успя да победи като гост Льо Ман и завърши 1:1. Сесеньон даде гол преднина на домакините в 62-та минута, но малко по-късно Переа изравни. От двете равенства се възползва Рен, който победи с 4:1 Лориен и по този начин се доближи само на точка от Ланс и жирондинци. За домакините точки бяха Мелхиот във 2-та, Шейру в 51-та, Ютака в 77-та и Жонешам в 88-та минута. За Лориен почетното попадение отбеляза Еволо в 26-та минута.

Монако се наложи с 1:0 над Лион. Победният гол отбеляза Менес в 59-та минута. Оксер се приближи до зона УЕФА, след като победи с 2:1 Лил. Каленберг се разписа в 15-та минута за „белите”, но „песовете” изравниха чрез Кейта в 28-та. Полският национал Йелен донесе победата за домакините в 79-та минута.

Изпадналият Нант завърши 0:0 с Тулуза, а Седан направи 1:1 с Валенсиен. Гостите поведоха чрез Хасил в 51-та минута, а Джоб изравни за „зелените” в 65-та минута.

Троа стана третия изпадащ отбор в Лига 2, след като загуби с 1:2 при гостуването си на ПСЖ. Ниве откри резултата за Троа в 23-та минута, но с два гола на Педро Паулета в 71-та от дузпа и в 78-та минута, столичани стигнаха до трите точки в срещата.

Нанси охлади евромераците на Сошо, след като спечели с 5:2. Домакините поведоха чрез Фортун и Пюгрение, но Бирса намали резултата. Последваха нови два гола за Нанси дело на Гаванон и Фортун. Дагано направи резултата 2:4, но в последната минута на редовното време Саужо оформи крайния резултат в двубоя.