Отборът на Олимпик Марсилия зарадва феновете си с домакинска победа 2:0 над Каен в 9-ия кръг на Лига 1. След 2 загуби в предишните си 3 шампионатни срещи „финикийците” трябваше да покажат реакция и го сториха, за да се изкачат до 3-ото място във временното класиране.

Още в самото начало на срещата феновете на домакините изтръпнаха, когато Фредерик Жюлбер нанесе изключително силен шут от границата на наказателното поле. Вратарят Стийв Манданда нямаше как да се намеси, а за негов късмет топката премина в аут покрай лявата греда.

Постепенно Марсилия откри ритъма в играта си и положенията започнаха да се редят пред вратата на Брайс Самба. В 16-ата стражът на гостите се намеси впечатляващо при опит от дистанция на Димитри Пайет.

В 25-ата Костас Митроглу засече центриране от фланга, ала не успя да насочи топката във вратата.

Това се удаде на гръцкия национал в 36-ата, когато Флориан Тувен пое отдясно и тръгна към дъгата, за да търси коридор за стрелба. Французинът нанесе много силен шут с левия крак, а Митроглу се придвижи и отклони съвсем леко, но достатъчно с глава – 1:0.

Точно преди почивката Марсилия нанесе втория си удар. Димитри Пайе избяга отдясно, за да получи, след което с находчив пас потърси съотборник пред дъгата. Там се оказа Тувен, който укроти и с добре насочен изстрел порази долния ляв ъгъл – 2:0.

Преднината като че ли успокои прекалено много марсилци и през втората част Каен направи всичко по силите си, за да се върне в мача. В 54-ата минута Енцо Кривели получи чудесна топка и точно когато трябваше да завърши уверено, той просто търкулна кълбото към ръцете на Манданда.

Четири по-късно Клаудио Бовю се оказа на точното място при разбъркване пред вратата на Олимпик, ала Манданда демонстрира невероятна класа, за да отрази. Поредният шанс за гостите се откри в 87-ата минута пред Малик Тчокунте, който от чиста позиция с глава стреля над гредата.

Все пак последните секунди станаха интересни, защото в 90-ата Александър Джику най-сетне успя да накаже разсеяната отбрана на южняците. След намесата на ВАР обаче попадението беше отменено, тъй като от тях си пролича, че защитникът на гостите реално вкарва с ръка.

Както вече стана дума, Марсилия е трети с 16 пункта, колкото има и 4-ият Монпелие. Вторият Лил е на 3 точки пред момчетата Руди Гарсия, а ПСЖ изглежда недостижим на върха със своите 24. Каен, от своя страна, заема 15-а позиция с 10 пункта.