Лидерът във френския шампионат Олимпик Марсилия продължава безпощадния си поход в Лига 1. Тимът премина и през Тулуза, след като надделя с 2:0 на "Стад Велодром" за осмата си поредна победа. 

Никола Н'Кулу и Андре-Пиер Жиняк реализираха попаденията за успеха още преди почивката. За Жиняк това беше 11-ия му гол от началото на сезона и огорчи бившия си тим, с който изживя немалко приятни моменти. 

Победата беше повече от заслужена за марсилци. Те диктуваха темпото през целия мач и обстрелваха противниковата врата постоянно. Натискът им даде резултат още в 21-та минута, когато Никола Н'Кулу се разписа след асистенция на Димитри Пайет. 

Всичко на практика приключи още в 35-та минута. Тогава Жиняк не показа никаква милост към бившите си съотборници и наниза второто попадение в мрежата им, за да подпечата успеха.

До края Олимпик Марсилия беше по-активният тим и търсеше и по-убедителна победа. Пропуските пред вратата на Тулуза обаче следваха един след друг, като домакините отправиха общо цели 16 удара, но само шест от тях бяха в очертанията на вратата. 

В крайна сметка нови попадения не паднаха и домакините се поздравиха с осмата си поредна победа в Лига 1. Това им помогна да съберат 25 точки на върха и да се откъснат на седем пред шампиона ПСЖ. Все пак на второто място може да се изкачи и Бордо и да е на по-малка дистанция от парижани. 

Тулуза пък остава в средата на таблицата със своите 14 точки, но е в добра изходна позиция за атакуване на челните места при по-добра серия в оставащите мачове в Лига 1.